MINIACS Eifelroute

One upon a time in Germany…

Er waren eens 18 propere MINI’s. Deze vertrokken op zaterdag 12 augustus vanuit Luik in kolonne richting Duitsland…meerbepaald Eifel. Helaas waren de weergoden ons niet zo goed gezind en even leek het erop dat het lot een MINI-rijder al zou tarten met autopech maar dit kon verholpen worden door enkele automechaniekers van de club… vielen dank Hendrik en Jeroen! ’s Middags konden we reeds smullen van de Duitse schnitzels en kartoffeln in restaurant Hüllen te Barweiler. Langs kleine idyllische dorpjes ging het richting Nürburgring. Door de regen was het er best rustig en slechts 1 MINIAC maakte er een rondje. Terug op weg naar het hotel verpestte het weer wel een beetje het uitzicht op de bergen en de meren die op ons pad lagen. Toch konden we genieten van de mooie landschappen en de rust. Eénmaal allemaal in het hotel werd dag 1 afgesloten met een drankje in de bar… of meerdere drankjes…naargelang de dorst natuurlijk Day one…succeeded!

Dag 2 werd vroeg aangevat. Zo goed als iedereen zat iets na 7u aan de ontbijttafel want het was best een pittige dag met heel wat kronkelige kilometers voor de boeg. Onder een stralende zon was het met z’n allen richting Moezel. Berg op, berg af richting middagstop…lunch aan de voet van een bergflank vol wijnranken… what a view!! Na de weldoende pauze reden we samen door de wijnvelden en konden we zo weer de bergen in. We genoten van de mooie uitzichten rondom de Moezel en de wijnfanaten konden langsgaan bij Weingut Kreuzgarten om te proeven van hun heerlijke wijnen, andere stopten iets verderop voor een lekker ijsje of stukje taart. Daar de zon toch aardig van de partij was, werd er nogmaals langs de Nürburgring gereden. Enkelen wilden toch wel een ritje wagen maar helaas was deze net afgesloten door een zwaar ongeval. Iedereen zakte dan maar af naar Daun en dag 2 werd rustig afgesloten in de bar.

Final day… om 10u verzamelden we allemaal aan het hotel en reden we naar een open veld om daar nog een groepsfoto te maken. Het zonnetje was ons alweer goed gezin en de drone van MINIAC Werner kon de lucht in…de confetti’s werden afgeschoten en we konden zo de laatste 200km gaan verslinden. Haarspelden, smalle wegen en sparrenbomen… the main course van het weekend werd nog even in de verf gezet en via Luxemburg kwamen we weer op Belgische bodem. Via Bastogne en La Roche reden we ons landje binnen richting La Petite Maison in Namêche waar we heerlijke frietjes konden bestellen. Vanaf 16u begon voor de meesten stilaan de afsluit van een mooie 3-daagse. Er werd afscheid genomen van elkaar en iedereen reed met zijn intussen vuile MINI huiswaarts.

Maar….de apotheose van het weekend moest nog komen. In de vooravond kreeg de voorzitter een bericht van de Luxemburgse politie en er werd gevraagd om contact op te nemen. Al snel werd gespeculeerd over wie de hardrijder was geweest die ze zochten… wie knalde door 1 of ander dorpje? Maar… niets van dat alles… allemaal voorbeeldige chauffeurs… het was de voorzitter himself die tankte en dacht dat zijn vrouwtje had betaald in de shop maar helaas… Na een paar telefoontjes naar politie en tankstation werd duidelijk gemaakt dat het om een misverstand ging natuurlijk en alles werd inmiddels reeds geregeld en de openstaande rekening werd vereffendEind goed… al goed.

Nu is het met z’n allen afkicken van de ongeveer 1000 bochtige kilometers MINI-fun… Foto’s en filmpjes zullen uiteraard nog volop volgen! Een welgemeende dank u wel aan alle deelnemers en organisators Luc en Veke van dit geslaagde MINIACS-weekend.

Auf wiedersehn!