Pre Openingsrit Miniacs @ Flanders Fields

Een winderige zondagmorgen in Ieper. Met 15 MINI’s wordt de openingsrit MINIACS @Flanders Fields aangevat.

De verkorte versie van de Ypres Rally ging van start in Langemark. Al snel bleek dat de kleine smalle wegen in de smaak vielen bij de naar Ieper afgereisde MINIACS. Hier en daar werd al eens wat té ijverig doorgeknald zodat een puntje op de roadbook over het hoofd werd gezien maar iedereen vond de middagstop @’t Jagershof te Krombeke.

Rond 13u30 vertrokken we terug voor deel 2. Dan begon het echt bochtig te worden en de hevige regen zorgde ervoor dat het alsmaar vettiger werd op de smalle, hobbelige wegen. Van de hoppestreek rond Poperinge ging het richting Heuvelland. Links…rechts…bosjes in…bosjes uit…uitgestrekte landschappen…het menu voor de namiddag. Iedereen volgde vlot het roadbook en omstreeks 14u45 reden de nogal bevuilde MINI’s de Menenpoort onderdoor. Mama Christa (mama van Nadège), stond ons op te wachten met een zoete attentie, delicious chocolates… In een klein café net aan de Menenpoort werd de rit doorgespoeld en daarna verzamelden we met z’n allen nog even onder het monument voor een groepsfoto. Na een kleine 150km Westhoek-ontdekking reden we terug huiswaarts…moe maar voldaan. MINIACS @Flanders Fields was alvast een topstarter! Tot snel…tot MINIACS!